Exemple de echipamente periferice

Grafica bidimensionala-2D este deja Clasica si dupa cum am prezentat se bazeaza PE utilizarea imaginilor de Tip bitmap alcatuite DIN pixeli. La un nou Impuls Electric procesul se Reia finalizndu-se scrierea pe hrtie. Foarte multi utilizatori il prefera in locul Mouse-ului, datorita faptului ca, prin pozitia fixa pe care o are, ocupa mai Poutine spatiu si, cu ajutorul bilei, permite o mai mare libertate de miscare a cursorului PE ecran. Cel mai intalnit standard de tastatura este QWERTY. Un moniteur cu calitati Medii sont 1024×768 a pixels si Paleta de Culori PE 24 biti. Atunci CND o tasta este apasata, tastatura transmite un COD catre Controller-ul sau intern. Scannerele Manuale (scanner à la main) folosesc Forta Umana pentru deplasarea senzorilor peste imagine. Sistemele grafice de acest Tip primesc acum toate resursele necesare de la acceleratoarele grafice, iar pentru scrierea programelor, nu este nevoie DECT de un Apel catre una dintre functiile avansate implementate n interfetele de programare (cum ar fi DirectX, produsa de Microsoft). Grafica de Tip bitmap mai este numita si grafica de Tip rastru, pentru ca n aceasta tehnologie, ecranul este organis ca un ansamblu de Linii denumit rastru, care este baleiat continuu de mai multe zeci de ori PE Secunda. Este vorba de 7 butoane: couper, copier, coller, dos, avant, sel între aplicaţii înainte şi înapoi (similaire cu Alt + Tab). Nouvelle présentation. Rezolutia reprezinta numarul Maxim de puncte ce pot fi afisate pe suprafata unui ecran.

Imaginea imprimata se poate face fie n Modul Text (conforme unui Set de caractere pe care imprimanta l are definit), sau Grafic (punct cu punct). Numarul si complexitatea desenelor ce urmeaza a fi tiparite si viteza de imprimare sunt direct proporale cu memoria imprimantei. Ideea Care STA la baza scannerelor este elementara. Controllerele au evoluat de la cele monocrome cu MICI facilitati grafice, cum a fost controllerul Hercules, la cele couleur de Tip CGA, PCI, AGP (CGA-couleur Grahics adaptateurs, EGA-Enhanced Graphics adaptateurs, VGA-vidéo Graphic adapter, XGA, XGA/HAD, ESA, SVGA, SVGA-LR-super vidéo Grafic adaptor-faible rayonnement) etc. Calculatorul compara MICI portiuni din imaginea de biti cu MODELE stocate NTR-o Biblioteca, n cautarea caracterului Care Semana cel mai mult cu modelul de biti scanat. Grafica tridimensionala-3D. De asemenea, o fiabilitate sporita. De exemplu, un SCAN CODE = lEh nseamna ca tasta A a fost apasata, iar B3h ca tasta a fost eliberata. La acest dispozitiv se ataseaza un numar de capete de scriere de Tip ROTRING care vor la TRASA prin deplasari relative fata de hrtie o imagine transmisa de Calculator. Acesta Detecteaza diferentele de stralucire a unei imagini sau a unui obiect, folosind o matrice de senzori. Se compune dintr-o suprafata Plata denumita planseta si un digitizor, conectat la calculatorul Personal. Densitatea, numita si rezolutie, implications utilizarea unui numar mai mare de puncte, PE o suprafata données, n desenarea aceluiasi caracter, fapt ce influenteaza direct viteza de imprimare.

Principiul cinématique de lucru se bazeaza PE: deplasarea capului PE directiile (x) si (y) (MASA de desenat); deplasarea capului Numai pe o coordonata (x), cealalta coordonata de deplasare (y) fiind realizata de hrtie (plotter sau tambur).

Featuring YD Feedwordpress Content Filter Plugin